IN JE SAS met de KLAS

IN JE SAS met de KLAS

No items found

IN JE SAS met ZUS & SAS

IN JE SAS met ZUS & SAS

No items found

IN JE SAS met de KLEUTERKLAS

IN JE SAS met de KLEUTERKLAS

No items found

Coaching voor jou, de leerkracht

Coaching voor jou, de leerkracht

No items found

IN JE SAS naar de brugklas

IN JE SAS naar de brugklas

IN JE SAS naar de Brugklas

Trainings informatie

De keuze voor de middelbare school wordt in groep 8  gemaakt. Leuk, een nieuwe fase, maar vaak ook erg spannend.

Daarom verzorgen wij in onze praktijk de training Zo IN JE SAS met de Brugklas. De training is bedoeld voor leerlingen van groep 8, die zich goed willen voorbereiden op de overstap naar de brugklas. En deze stap positief en met meer zelfvertrouwen in willen gaan. De training is gericht op ego-versterking en het vergroten van zelfbewustzijn. Tijdens de 5 trainingen is er veel interactie en vanuit spel en psycho-fysieke oefeningen leert elke deelnemer zichzelf in contact met de “nieuwe” andere leeftijdsgenoot beter kennen en kan met zelfvertrouwen de middelbare schooltijd tegemoet gaan.

Onderwerpen zijn o.a.:

 • Met zelfvertrouwen de toekomst in
 • De eerste indruk: Wat is dat en wat kan er zelf aan doen?
 • Hoe ga ik om met mijn spanningen / onzekerheden?
 • Eigen kracht en keuzes maken: Mezelf  blijven in nieuwe situaties
 • Groepsdruk en meeloopgedrag : Opkomen voor mezelf

 

Het zelfgekozen SAS-doel (gedragsdoel) van uw kind loopt als een rode draad door de  5 trainingen. Dit doel wordt door het kind op een plankje geschreven. Bij training 5 zal het kind dit plankje met zelfvertrouwen en een boost voor de toekomst zelf doormidden slaan. De IN JE SAS met de BRUGKLAS-training  vindt jaarlijks in het voorjaar plaats, rond april / mei. Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen. U ontvangt dan de verdere info.

 

 

 

 

Kosten:
€229,-Aanmeldformulier ouders

De sessies zijn mogelijk te declareren via uw zorgverzekeraar i.v.m. de begeleiding van Esther Even

Data:
Voorjaar: rond april / mei
Doelgroep:
leerlingen van groep 8
Kinder-jeugdtherapeut/kinder-jeugdcoach:
Kinder- en Jeugdtherapeut Esther Even

Hondenangst & Angst

Trainings informatie

WAAROM COACHEN MET CO-COACH HOND PIETER?

Erna en haar honden Pieter en Harry zijn een begeleidend team, voor een kind/jongere die zich korte of lange tijd niet prettig voelt, om wat voor reden dan ook. Erna is de coach, Pieter en Harry zijn co-coach. Zij kunnen als team ingezet worden bij ANGSTEN of specifieke HONDENANGST of als LEZEN niet meer leuk is. Daarnaast is het voor een aantal kinderen soms lastig om zich verbaal, via taal te uiten. Pieter kan een kind helpen om vanuit een stevige lichaamshouding en gebaren zichzelf op een fijne manier te kunnen uiten.

Door het knuffelbare uiterlijk en het vriendelijke gedrag zijn de honden laagdrempelig voor kinderen. Ze nodigen op een speelse en niet bedreigende manier uit tot het maken van contact. In het contact met het kind/de jongere kan een hond gedrag spiegelen. Soms laat een kind /jongere ander gedrag zien dan hoe hij/zij zich daadwerkelijk van binnen voelt. Dat geldt overigens ook voor ons als volwassenen. Pieter en Harry merken dit onderbewuste gedrag op, voelt vaak goed aan hoe iemand zich echt voelt, en reageert daarop. Zo houdt hij ons een mooie spiegel voor waarbij hij niet ver- en beoordeelt. Je mag er gewoon zijn zoals je bent!

Via Pieter of Harry komen er vaak mooie gesprekken op gang en kunnen er nieuwe inzichten in eigen handelen ontstaan. Als team werken Erna, Pieter en Harry samen aan een oplossing waarbij  vooral veel leuke interactieve activiteiten worden ingezet. Pieter heeft op alle vlakken een meerwaarde tijdens het coachen.

HONDEN- ANGST of ANGST-AANPAK

In Nederland zijn er nog steeds veel kinderen, jeugdigen en volwassenen die dagelijks hinder ondervinden van hun angsten. Hondenangst is een veel voorkomende angst.
Erna en haar honden zijn  opgeleid om mensen met ANGST  stap voor stap te begeleiden. Erna, Pieter en harry kunnen helpen om HONDENANGST te overwinnen. Dit gebeurt in een aantal sessies, in kleine veilige stapjes. Afhankelijk  van de ernst van de angst wordt samen met cliënt, ouder(s) en kind de aanpak besproken en  het aantal sessies bepaald. Tijdens de sessies geeft Erna Educatie over hondentaal en hondengedrag.

Het aanmeldformulier wordt ingevuld en n.a.v. dit formulier zal een intakegesprek gepland worden. Een eerst stap om te onderzoeken waar de angst vandaan komt, en  natuurlijk wordt er uitleg gegeven over de te maken stapjes.

Stuur een mailtje met je persoonlijke vraag of opgave en Erna neemt contact op.

IN MIJN SAS met LEZEN

Heeft uw kind echt geen plezier in of zelfs tegenzin om te gaan lezen?… Dan kunnen de honden onder begeleiding van Erna ondersteunen in een paar sessies  om uw kind weer plezier te leren krijgen in het lezen. Vul het contactformulier in of stuur een mailtje en Erna kan u informeren over deze mogelijkheid.

Kosten:
€65,-Aanmeldformulier ouders

Deze training is niet te declareren bij de zorgverzekeraar

Workshop Krachtarmband / Meidenvenijn

Trainings informatie

1. Workshop Krachtarmband samen met…

Maak je eigen KRACHT-armband in verbinding met de ander. Elk kind wil trots zijn, creëren en van betekenis zijn. Dat kan tijdens deze gezellige workshop. Ieder op zijn /haar eigen manier.
Aan de slag met een stuk echt leer, naald, draad  metaal en slagletters om een eigen krachtarmband te maken. Ellen zet in en daagt uit op ieders krachten en talenten.

Het kind /de jongere komt niet alleen naar deze workshop maar samen met ouder, opa, oma, broer, zus of ander belangrijke persoon. Ieder maakt zijn/haar eigen armband met een persoonlijk KRACHTWOORD. Dit KRACHTWOORD heeft betekenis, geeft kracht,  ter ondersteuning of als reminder op lastige momenten of bij moeilijke keuzes. De aandacht in de workshop ligt tevens op de positieve communicatie en binding als tweetal.

Voor deze workshop hoef je niet creatief te zijn, plezier en tijd voor jezelf en met elkaar staat bovenaan. De workshop wordt aangeboden in groepsverband van minimaal 4, maximaal 8 personen. Ieder gaat naar huis met zijn/haar eigen armband en positieve energie.

Aanbod is bedoeld voor

Kind/jongere samen met – ouder, (bonus) ouders

 • broer/ zus
 • opa/oma
 • vriend/ vriendin
 • belangrijke persoon
 • ……………..

2. Workshop Individueel Krachtarmband maken n.a.v. een thema

Willen jullie bovenstaand aanbod liever per tweetal uitvoeren en niet in een groep met onbekenden? Dat kan. Jullie krijgen dan volledige aandacht en we richten ons samen op de positieve binding tussen het kind/de jongere en de ander. De workshop wordt in gezet als middel en kan ondersteunend zijn bij een thema wat speelt in het leven van je zoon/dochter. Het kan ook een eigen gekozen thema in het leven zijn wat belangrijk is voor de opbouw van IK –sterkte of het omgaan en uiten van emoties. Bijvoorbeeld : Verlies van een dierbare, echtscheiding, verbetering in contact en verbinding tussen ouder en (bonus) kind/jongere.

Jullie kunnen zelf vooraf  aangeven wat voor jullie belangrijk is om als tweetal SAMEN  in jullie KRACHT te komen of te blijven . Dan kan het doel plezier en aandacht voor elkaar een mooi uitgangspunt zijn.

Kosten : 25,00 per persoon inclusief materialen.

3. Workshop Individueel: Krachtarmband maken aansluitend aan de therapeutische sessies

De eenmalige workshop met ouder en kind/jongere kan tevens als (extra) sessie vanuit de kindertherapie worden ingezet. Tijdens de sessies van IN JE SAS is het kind/de jongere met zijn/haar eigen doel en wensen aan de slag gegaan d.m.v. gesprek en oefeningen. Deze sessie kan in overleg worden ingezet als tussensessie of als afsluiter van de individuele sessies.

Kosten: 79,00 voor 2 personen inclusief materialen (vergoeding mogelijk: zie individuele therapeutische sessies)

4. Workshop Meidenvenijn voor een vriendinnengroep, een sportteam of klasgenootjes

Hoe lastig kan het zijn om voor meiden een eigen keuze te maken, je eigen grens aan te geven of in gesprek te gaan met elkaar. Hoor ik erbij? Vinden ze me wel leuk? Tijdens de workshop meidenvenijn staan de thema’s respect voor jezelf en de ander  en positiviteit centraal. Elke dame gaat tijdens deze interactieve workshop aan de slag met het creëren van een voorwerp  naar eigen keuze:

eigen KRACHT-armband
– sleutelhanger
– etui
– of boekenlegger

Ieder wordt uitgedaagd om haar eigen IK te laten zien d.m.v.:

– talent inzet
– maken van eigen keuzes/ geven van eigen mening
– aanmoedigen en complimenten geven
– ontvangen van complimenten

De groep gaat naar huis met ieder een hip en functioneel product, plus een dosis positieve energie !

Kosten : 12,50 per persoon inclusief materialen.

De genoemde kosten zijn per persoon inclusief materialen.

Ik leer leren

Trainings informatie

Training IK LEER LEREN  VOL=VOL

Bij veel kinderen of jongeren gaat het leren niet altijd vanzelf. Huiswerk maken, op een effectieve manier leren leren en een juiste planning kunnen maken en dan ook nog effectief en doelgericht je huiswerk maken. Dit gaat niet bij iedereen vanzelf en geeft dan soms (onnodige) stress.

Veel gestelde vragen van ouder(s) die wij ontmoeten zijn:

 • Hoe leer ik mijn kind of puber om zelfstandig te leren?
 • Hoe kan hij / zij effectiever leren?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder in conflict kom met mijn zoon of dochter als het om huiswerk maken en leren gaat?
 • Hoe krijgt of blijft mijn kind zelf plezier houden in het leren?
 • Welke leerstrategie past bij mijn zoon / dochter? 

 

IN JE SAS biedt aan leerlingen vanaf groep 8 tot het einde van de middelbare school 5 interactieve trainingen. De training is geschikt voor leerlingen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en
jongeren in het voortgezet/middelbaar onderwijs die op een of andere manier vastlopen als het gaat om leren en huiswerk plannen en maken

Onder de bezielende leiding van de gecertificeerde -IK LEER LEREN- trainers Marije Imhof en Ellen ter Braak, wordt uw zoon of dochter ondersteunt om zichzelf aan te kunnen sturen en meer motivatie en inzicht te creëren in LEREN LEREN. Uw zoon of dochter leert zichzelf beter kennen, herkent zijn eigen leerstrategie en leert te plannen. Deze investering is echt de moeite waard zodat uw zoon of dochter in de toekomst, met name op de middelbare school makkelijker en doelgerichter zijn schoolse taken kan uitoefenen. Tijdens de 5 trainingen ontdekt hij of zij alles over de eigen manier van leren, plannen en organiseren, het overwinnen van faalangst, hoe te concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren.

De -IK LEER LEREN trainingen worden gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen/jongeren en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen op een constructieve manier je persoonlijke leerstrategie ontdekken.. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties.

Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Stuur een mailtje of vul het contactformulier voor vragen en tijden. Marije of Ellen neemt dan z.s.m. contact met jullie op.

 

Kosten:
€249,-Aanmeldformulier ouders

 

 

Doelgroep:
Leerlingen vanaf groep 8 (11 jaar-t/m 20 jaar). Zeer geschikt voor brugklassers en middelbare scholieren
Kinder-jeugdtherapeut/kinder-jeugdcoach:
Marije Imhof en Ellen ter Braak
Inclusief:
werkboek
E. contact@sovainjesas.nl
IN JE SAS
Plutostraat 1
7622 VR Borne