Kinder of Jeugdtherapie / Coaching

Individuele kindercoaching/ kindertherapie op maat

Trainings informatie

Alle ouders willen dat hun kinderen blij, gelukkig en zorgeloos zijn…en welk kind wil dat nou zelf niet? Soms voelt een kind zich niet goed, tevreden of veilig en dan is juiste ondersteuning een verademing. Elk kind is uniek en verdient daarom een persoonlijke benadering en behandeling. Daarom is er kindertherapie op maat.

Kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 tot 18 jaar. In de therapie wordt vanuit het kind zelf en diens klachten gekeken en gewerkt. De kindertherapeut observeert, luistert en praat met het kind. Daarnaast sluit de kindertherapeut aan bij de leefwereld en beleving van het kind.

Een greep uit de problemen en klachten die behandeld worden met kindertherapie:

  • sociaal-emotionele problematiek: faalangst, negatief zelfbeeld, angsten/fobieën, trauma’s, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding, gevolgen van pesten
  • psychosomatische problematiek: buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie (waarbij voorop staat dat een medische oorzaak uitgesloten is)
  • aangeleerde problematische gewoonten: nagelbijten, duimzuigen, haar plukken en/of eten, tandenknarsen
  • gedragsproblematiek: woedeaanvallen, liegen, stelen, niet luisteren, antisociaal gedrag
  • ontwikkelingsproblematiek: eetproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, leerproblemen

 

Kindertherapie is niet werkzaam bij psychiatrische problematiek als psychoses en persoonlijkheidsstoornissen.

IN JE SAS richt zich met name op de sociale vaardigheden. De korte oplossingsgerichte therapie bestaat uit een tot maximaal vijf sessies.

IN JE SAS biedt tevens jong volwassenen coaching: gericht op de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Deze begeleiding wordt niet vergoed.

Gebruik van de matrixmethode:
Met de Matrixmethode leert een kind anders te leren. Samen kijken we naar hoe een kind leert, en hoe dit beter en handiger kan. Alleen het kind zelf kan dit doen! Het klinkt makkelijk, en…het is ook makkelijk!
Het uitgangspunt is de interne strategie die iemand heeft ontwikkeld bij leren en emoties. Bij ontstane problemen blijkt dat die strategie niet werkt. Dan is het van belang deze strategie te vervangen door een eigen strategie die voor het kind beter, makkelijker en sneller werkt zodat het probleem wordt opgelost of andere problemen worden voorkomen.
Deze behandeling is zeer effectief voor beelddenkers.

De matrixcoaching biedt de oplossing voor o.a.
angsten | volle en drukke hoofden | controledwang | emotionele en mentale problemen | blokkades | traumatische herinneringen | negatieve toekomstbeelden

Kosten:
€79,-Aanmeldformulier ouders

Aanmelding door leerkracht

Een intakegesprek = 45 min.

Een coachingsessie= 45-60 min.

Doelgroep:
Kinderen en Jeugd
Kinder-jeugdtherapeut/kinder-jeugdcoach:
Esther Even, Heleen Oude Lansink, Annemiek van Nugteren, Herma de Jong, Marlies Ganzeboom

Kindertherapie: kindertherapeut Esther Even:
Vvvk registratie: registerlidnummer A-11-102.
RBCZ/TCZ register Licentienummer: 409101R.

T. 06 19 91 56 00 E. contact@sovainjesas.nl
IN JE SAS
Bornsedijk 40
7559 PT Hengelo